ANNEX: Program of 2-day online workshop of the Disaster Risk Reduction Management Regional Platform (DRRMRP) on 19-20 January 2022

Date	Time		Program	Contents
	9:30-10:00	30 min	Reception	
	20100		(by Mauritius)	
	10:00-10:05	5 min	Welcome Remarks	Explanation of the Workshop outline
			(by Mauritius)	Opening Remarks from The Ministry of Local Government and Disaster Risk
	10:05-10:10	5 min	Opening Remarks	Management of Mauritius
		_	(by JICA)	Opening Remarks from Ms. Kaori Tanaka, Chief Representative of JICA Madagascar
	10:10-10:15	5 min	Opening Address	Office
			oponing Additions	Mr. Masaaki Chida (Project Manager of the JICA Project Research for Disaster
	10:15-10:40		(by JICA project team)	Prevention in Southern Africa)
			Presentation on pre-disaster investment and 8 Steps for Local DRR Planning	· Importance of pre-disaster investment
				 Importance of reflecting the local DRR plan planned based on 8 steps into the local
				development plan
	10:40-10:45	5 min	Photo Session	Photo session for Mauritius and JICA team
	10:45-11:00	15 min	Break	
	11:00-11:25		(by Presenter from Mauritius)	
			Contribution of Mauritius Meteorological	Ms. Vandana Goanjur (Mauritus Meteorological Service)
			Services in Disaster Risk Mitigation	
	11:25-11:35	10 min		
	11.20 11.00	23 111111	-	
	11.25 12.00	25	(by Presenter from Mauritius)	Ma Malait and Ma Discours (No. 12 Discours Discours Discours
	11:35-12:00	25 min	Knowledge sharing on the	Mr. Mohit and Mr.Bissessur (National Disaster Risk Reduction and Management
			implementation of mainstreaming DRR	Centre)
	12:00-12:10	10 min	Q&A	
	12:10-13:10	60 min	Lunch break	
				①Showing Introduction video(Alternative to site visit)
				-Introduction of Project on Strengthening Resilience in Cyclone Idai Affected Area
	13:10-13:20		(by Presenter from Mozambique) Knowledge sharing on "JICA Cyclone Idai recovery project in Mozambique"	(ARPOC) (Evacuation drill, DRR WS, Hazard map training etc)
		10 min		-Damaged infrastructure
DAY1				-Speech of Post Cyclone Idai Reconstruction Cabinet (GREPOC) director (about Build
19th Jan	13:20-13:35	15 min		Back Better(BBB), etc) ②Project introduction
				Ms. Ana Paula Felicia Correia (National Institute for Disaster Management: INGD)
				- Assess for resilient community against residual risk
				-Importance and contents of the activities with linkage between National level,
				provincial level, municipal level and Bairro level
				-Introduce the efforts of strengthen the mechanism.
	13:35-13:45	10 min		Q&A
		15 min		③Project introduction
				Mr. Samuel Zacarias Simango (Municipio da Beira: CMB)
	13.45_14.00			- Disaster risk reduction plan (or consideration) in Beira.
	13:45-14:00			- Structure measures, Land use plan, measures against Residual risks which are
				considering or will consdier in Beira
				- Lesson learned from the experience
	14:00-14:10	10 min		Q&A
	14:10-14:25	15 min	Break	
	17.10 17.23	13 111111	Droun	4 Project introduction
			(by Presenter from Mozambique) Knowledge sharing on "JICA Cyclone Idai	
		15 min		Mr. Carlito Dino Nhama (Post Cyclone Idai Reconstruction Cabinet: GREPOC)
	14:25-14:40			-Activities for recovery from Cyclone Idai
				-Achievement and challenges.
			recovery project in Mozambique"	-How to recover as resilient city based on the experience in Beira
				-Lesson learnt from the experience
	14:40-14:50	10 min		Q&A
	14:50-15:35	45 min	(Workshop)	Share participant's comments on lessons and knowledge learned from Mozambique,
			Discussion of the Lessons and Knowledges Learned from the	the need for mainstreaming disaster prevention and upfront investment, and the
				current situation and issues in their own countries based on these.
			Mozambique experience of Cyclone Idai	Current Situation and issues in their own countries based on these.
	15.05 15 45	10	(by JICA project team)	Wyon up for Dou 1
	15:35-15:45	10 min	Wrap up for Day 1	Wrap up for Day 1
			· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	ı

Date	Time		Program	Contents
	9:30-10:00	30 min	Reception	
	10:00-10:10	10 min	(by JICA project team) Resume of Day1 and Agenda for Day 2	Resume of Day1 and Agenda for Day 2
	10:10-10:35		(by Presenter from Madagascar) Evolution of disaster risks in Grand Antananarivo	Lieutenant-Colonel FALY Aritiana Fabien (National Office for Risk and Disaster Management: BNGRC/ JICA Training Alumni) - Disaster risks in Madagascar - Evolution of disaster risks in Grand Antananarivo
	10:35-10:50	15 min	Q&A	- Activities and Challenges in Disaster Risk Assesment
	10:50-11:05	15 min	Break	
	11:05-11:30		(by Presenter from South Africa) Importance of disaster prevention education for mainstreaming disaster prevention	Ms.FOURIE Kristel (North West University / JICA Training Alumni) - Disasters in Southern Africa - Hazard vs Vulnerability Paradigm - Disaster Education
	11:30-11:45	15 min	Q&A	
	11:45-12:00	15 min	(Connection test for Afternoon program)	(Connection test for the Break out room for each coutry)
DAY2	12:00-13:00	60 min	Lunch Break	
20th Jan			(Workshop) Discussion on the Regional Cooperation	Ms. Motoyo Araki (JICA Expert from the JICA Project Research for Disaster Prevention in Southern Africa) - Introduction of the theme and goals
	13:15-14:15		for Disaster Risk Reduction(DRR) in Southern Africa and Indian Ocean	Group Discusstion(Break Out Room) Discuss on the possibility of further regional cooperation (i.g.utilization of the Disaster Risk Reduction Management Regional Platform (DRRMRP)) by each
	14:15-14:30	15 min	Break	
	14:30-15:20	50 min	(Workshop) Discussion on the Regional Cooperation for Disaster Risk Reduction(DRR) in Southern Africa and Indian Ocean	Presentation from each group on the results of the group discusstion Theme: How to promote Disaster Risk Reduction (DRR) coorperation within Southern African countries Output: Proposals to promote DRR cooperation within Southern African countries
	15:20-15:25	5 min	(by Mauritius) Wrap up for the Workshop	Wrap up for the Day 2 and the overall Workshop
	15:25-15:35	10 min	(by Mauritius) Certificate Ceremony	Certificate Giving Ceremony for the Workshop
	15:35-15:45	10 min	(by JICA) Closing Remarks	Closing Remarks from Ms. Kaori Tanaka, Chief Representative of JICA Madagascar Office